Aktualno

Obisk avstrijskega predsednika v Svečini

Konec oktobra 2022 se je avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen mudil na čezmejni Südsteirische Weinstrasse. Privat obisk pri županu sosednje vasi, Johannesu Zweyticku (Ehrenhausen an der Weinstraße), je izkoristil prav tako za skok na slovensko stran vinske ceste.

Za 19. svečinsko vinsko kraljico izbrali Lucijo Mukenauer

Tradicija poročenih vinskih kraljic se je s kronanjem nove svečinske vinske kraljice prenehala. To nalogo je prevzela 25-letna Svečinčanka Lucija Mukenauer, ki obljublja, da bo tradicijo nadaljevala z modernim pridihom. Njen cilj je Svečino kot vinsko vasico, povezati in širiti dober glas ter prepoznavnost te na širše območje.

Darilni paketi

Z veseljem sporočamo, da imamo v naši ponudbi tudi darilne pakete, ki so lahko odlična ideja za darilo.

Mlado vino MUKI spet na voljo

Za vas imamo super novico! Naše mlado vino MUKI je spet na voljo! Naš pubec že čaka na vas.

Tudi v času koronavirusa vam vino dostavimo

Zaradi poostritve ukrepov vas vse več povprašuje, ali vam lahko vino dostavimo mi. Seveda, z veseljem!

Zaključili smo prvi dve opravili v vinogradu – vinska rez in vez

Čas hitro beži. Narava nas je predčasno obdarila z veliko sončnih dni. Prave zime sploh nismo imeli moč občutiti. Zaradi tega sta prvi opravili v vinogradu opravljeni hitreje kot v preteklih letih.

Svečinska vina tudi na vinskem sejmu v Amsterdamu

Wine Proffesional velja za največji vinski sejem na Nizozemskem. Na ta dogodek prihajajo izključno vinski poznavalci iz različnih nizozemskih hotelov in restavracij. Tokrat so se predstavila tudi svečinska vina. Sejem je potekal od 13. do 15. januarja. Vinogradništvo Mukenauer sta zastopali hčeri Špela in Lucija.

Želimo vam vse dobro

V novem letu vam želimo vse dobro in naj se vam uresničijo vse najlepše želje!

Na Nizozemsko

Sredi novembra smo se skupaj z drugimi vinogradniki iz Svečine odpravili na Nizozemsko, kjer smo predstavljali svoja vina.

sl_SISlovenian
en_GBEnglish sl_SISlovenian